Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък отрече участие на Украйна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък отрече участие на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски се оправдава и отрече участие на Украйна в експлозиите на Северен поток

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък отхвърли присъединяване на Украйна в есенните детонации по подводните газопроводи  " Северен поток ". Той смята, че такава информация има за цел закъснение на помощта за украинците.

" Що се отнася до гърмежите на " Северен поток, ние нямаме нищо общо с това ", сподели Зеленски на взаимна конференция с министър-председателя на Финландия Сана Марин в Киев на 9 март, съобщи " Укринформ ". Мисля, че това е единствено в интерес на Руската федерация или има и някои бизнес групи, които са заинтригувани да не бъдат наложени мощни наказания, тъй като техният бизнес страда, а такива групи може да има освен в Русия ", сподели Зеленски.

Той акцентира, че сега Украйна се бори с врага Русия, само че добави, че към момента има битка с " хора, които не виждат нищо друго с изключение на пари ", чийто бизнес страда от намаляването на търговията с терористичната страна и така нататък

Президентът сподели още, че има трети страни, които разрешават на Руската федерация да заобикаля глобите. От една страна, те поддържат Украйна, нашия суверенитет, даже изпращат нещо на Украйна, разбирате ли, за показност. А въпреки това, те заобикалят глобите, печелят десетки милиарди долари и ускоряват търговията с Русия Федерация спрямо предвоенния интервал ", означи президентът.

Според него това визира доста страни, дори членки на Европейски Съюз и НАТО.

В края на септември 2022 година се появиха четири теча на сектори от газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 "  в изключителните стопански зони на Дания и Швеция вследствие на детонации по продължение на тръбопроводите покрай остров Борнхолм в Балтийско море.

Разследването на диверсията, осъществено с присъединяване на способените органи на Швеция, Германия и Дания, продължава. Много страни са склонни да имат вяра, че гърмежите са инициирани от Руската федерация. Русия отхвърля да е забъркана в случая.

На 7 март няколко задгранични медии, по-специално немски издания и The New York Times, съобщиха за хипотетичното присъединяване на " проукраински групи " в случая.

Германското държавно управление съобщи, че все още няма резултати от следствието.

Припомняме, че в петък се появиха спекулации и за българска диря. Български паспорт бе открит на наета от хипотетичните атентатори яхта. Паспортите са подправени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР